Samen 100%, onvoorwaardelijk

Ieder mens verdient begrip en verbinding, hoe ingewikkeld de situatie ook is. Bij Careflex stellen we ons elke dag open voor de ander. Want alleen vanuit gastvrijheid en écht contact kunnen we met elkaar werken aan ieders kwaliteit van leven.

Het ontstaan van Careflex 

In 2007 verwonderden we ons over de gang van zaken in de zorg. Waarom hoeven uitzendkrachten in de zorg niet aan dezelfde eisen te voldoen als regulier zorgpersoneel? Waarom moet je als verpleegkundige een streng sollicitatieproces doorlopen, maar mag een uitzendkracht vrijwel direct aan de slag? Meten met twee maten, vonden wij dat. Tijd voor verandering!

Dit leidde tot het ontstaan van Careflex. Ons doel? Zorgorganisaties voorzien van hoogwaardige zorgprofessionals, die minstens zoveel kwaliteit leveren als regulier personeel. Die organisaties ondersteunen we in het verlenen van complexe zorg aan een of meerdere cliënten, wanneer zij de zorgvraag om welke reden dan ook onvoldoende kunnen beantwoorden. Dit doen wij niet als uitzendbureau—onze mensen komen als één team, op projectbasis, de zorgtaken van de desbetreffende cliënten gedeeltelijk of volledig overnemen. Zo kunnen we de zorginstelling écht ontzorgen en stabiliteit en rust creëren. Doordat we op die manier de kwaliteit van de zorg waarborgen, kunnen we samen elke cliënt de aandacht en ondersteuning geven die hij of zij verdient.

Cliënt en begeleider zijn samen aan het knutselen

Passende zorg voor elk uniek mens 

Careflex (voorheen Careflex Zorggroep) richt zich op complexe zorg, in de breedste zin van het woord. De zorg als geheel wordt steeds ingewikkelder; daardoor merken we dat zorginstellingen vooral bij cliënten met complexe gedragingen steeds vaker extra ondersteuning kunnen gebruiken. Je kunt als zorgverlener nu eenmaal niet volledig voorbereid zijn op elke unieke uitdaging. Wij bieden ondersteuning bij alle doelgroepen: de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en ggz, maar ook in de begeleiding van vluchtelingen en verslavingsproblematiek. Ruim 15 jaar na onze oprichting hebben we al meer dan 70 organisaties mogen helpen.

Onze missie? Ervoor zorgen dat mensen met een zorgvraag de professionele hulp krijgen die zij verdienen, afgestemd op hun unieke situatie. Want dat is ons uitgangspunt: elk mens is uniek. Met positiviteit en enthousiasme richten we ons op de mens achter de diagnose, want echt contact maken staat bij ons voorop. Zo helpen we zorginstellingen weer om hún missie te verwezenlijken: elke cliënt de beste zorg bieden, gericht op wat hij of zij nodig heeft.

Meer over onze zorgverlening

Werken als begeleider in de zorg bij Careflex

Samen werken we aan kwaliteit van leven 

Samen streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, voor ieder mens. Dat betekent dat we uitgaan van de eigen kracht van al onze partners. We werken samen met cliënten aan hun doelen en wensen, vanuit hun autonomie en zelfregie. En we werken samen met zorginstellingen, op een constructieve manier. Wij komen niet om te bemoeien, te betuttelen of het roer over te nemen—we bepalen samen passende oplossingen en de juiste koers.  

Onze unieke zorgprofessionals

Van A tot Z zorgen wij ervoor dat onze professionals alles in huis hebben om écht iets voor onze partners te kunnen betekenen. Ruime ervaring, uitstekende vaardigheden, uitgebreide kennis en een frisse, positieve blik op zorguitdagingen—dat is waar wij onze Careflexers op selecteren. Bovendien starten al onze nieuwe medewerkers met een intensieve trainingsweek, waarin hun vaardigheden worden getoetst én aangescherpt. Zo verzekeren we onszelf en hen ervan dat ze de expertise, de motivatie en het enthousiasme in huis hebben om de beste zorg te kunnen leveren.

Zo zorgen wij ervoor dat onze mensen het verschil kunnen maken

Werken in de zorg is topsport; dat weten wij. Al helemaal in het deelgebied waarop wij ons richten, waarin je als zorgprofessional de meest complexe en uitdagende situaties tegenkomt. Goed voor onze mensen zorgen staat bij ons dan ook voorop. Elke Careflexer kan bij zijn of haar zorgmanager terecht voor coaching, nabijheid en een luisterend oor. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden en vragen we van onze mensen dat ze zich blijven ontwikkelen, zodat ze altijd de beste zorg kunnen blijven verlenen. Ook nemen we onnodige ruis weg, zodat ze al hun energie, tijd en aandacht kunnen richten op hun grootste passie: de allerbeste zorg verlenen.

Meer over werken bij Careflex

Onze kernwaarden

Gastvrij

Cliënten, medewerkers van onze partnerinstellingen, collega’s—wij willen graag dat iedereen zich thuis voelt, bij ons én binnen hun eigen omgeving. Want pas als iedereen zich welkom, gewaardeerd en begrepen voelt, kunnen we een verschil voor elkaar maken.

Kundig

We blijven onszelf continu ontwikkelen en uitdagen, want er is altijd meer te leren. Zo zorgen we ervoor dat we nieuwsgierig blijven en vaardig genoeg zijn om in elke unieke situatie te kunnen ontdekken én leveren wat er nodig is.

Authentiek

Wij houden van echte mensen—mensen die echt luisteren en echt contact maken, maar ook voor zichzelf opkomen en hun grenzen aangeven. Zo kunnen we de verbinding met elkaar aangaan en werken vanuit eerlijkheid en transparantie.